Index Vakbarát Hírportál

Késsel fenyegetőzött és autók tetején ugrált egy férfi Újbudán

2022. szeptember 9., péntek 15:11

Vádat emeltek egy 24 éves férfival szemben, aki pár hónappal ezelőtt üvöltve garázdálkodott a XI. kerületben, parkoló autókat rongált meg, majd egy sofőrt késsel fenyegetett és az autója rendszámtábláját is letépte.

A vádirat szerint a vádlott 2022. március 27-én egy XI. kerületi lakásban kokaint fogyasztott és kiszámíthatatlanul, agresszívan viselkedett, emiatt a nála tartózkodó lány ismerőse ott hagyta.

A férfi ezért az egyik ablakából üvölteni kezdett a ház bejárati ajtaján kilépő fiatal lánnyal, és egy kést hajított felé, ami a járdára esett, majd a saját mobiltelefonját és poháralátéteket dobott ki az ablakon.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi ezt követően továbbra is hangosan, trágár szavakat kiabálva kiszaladt az utcára, majd felmászott egy parkoló autó tetejére, ahol ugrálni kezdett, ami emiatt be is horpadt. Ezután a férfi egy másik, majd onnan egy harmadik autóra is átugrott, és ugyanilyen módon azt is megrongálta. A vádlott a három autó megrongálásával csaknem 450 ezer forint kárt okozott.

A vádlott ezután az Ulászló utcán az úttesten gyalogolt, és mivel egy arra közlekedő sofőr nem tudta őt kikerülni, ezért egy rövid hangjelzéssel jelezte a vádlottnak, hogy lépjen fel az úttestről a járdára. Ettől a vádlott feldühödött, és nagy erővel belerúgott az autó első ajtajába.

A sértett kiszállt az autóból, a vádlott azonban ekkor elővette a nála lévő kést, és azzal fenyegetően hadonászni kezdett, ezért a sértett visszaült a kocsijába, miközben az autóban ülő felesége értesítette a rendőrséget. A vádlott ezután egy mozdulattal letépte az első rendszámtáblát, amit később a Kosztolányi Dezső téri villamosmegállóban eldobott. Mindezek után felszállt az egyik villamosra, ahol a kiérkező rendőrök elfogták.

A vádirat szerint a vádlott máskor is rongált meg parkoló autókat a XI. kerületben, így 2022. április 10-én egy gépkocsi mindkét visszapillantó tükrét lerúgta, másnap, 2022. április 11-én pedig két másik parkoló autó visszapillantó tükreit rúgta, illetve törte le. A három esetben összesen több mint 600 ezer forint volt a rongálási kár.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a 24 éves férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, több rendbeli rongálás, illetve garázdaság vétségével, valamint kábítószer birtoklás vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Rovatok