Index Vakbarát Hírportál

Nem ússzuk meg zivatarok nélkül, kiadták a figyelmeztetést

2022. szeptember 10., szombat 06:04

Szombaton reggel még többfelé lehet esőre, zivatarra számítani, délutánra azonban már csak helyenként nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok. A napi maximumok 20 és 26 fok között alakulnak.

Szombatra virradóan többfelé várható eső, zápor, zivatar, reggelre azonban a Dunától keletre korlátozódik a csapadék, nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüt a nap.

Délután már csak északkeleten, illetve helyenként nyugaton, délnyugaton fordulhatnak elő futó záporok, zivatarok. Az élénk, erős északnyugati-nyugati szélben 20–26 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Kiadták a figyelmeztetést

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt az egész országa kiadta az elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. Felhőszakadás miatt tíz megyére van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat

Görcs és izomfájdalom

Az orvosmeteorológiai jelentés szerint szombaton hidegfronti hatás érvényesül, így görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, megnő a koraszülések kockázata.  Vérnyomás-ingadozás, rosszullét is előfordulhat, különösen a szív- és keringési rendszer betegségeiben szenvedőknél – olvasható a jelentésben.

(Borítókép: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok