Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: Én vagyok az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást

2022. szeptember 10., szombat 13:03 | aznap frissítve

A főpolgármester szerint az ellenzék jelenleg kiútkeresésben van, de a saját szerepét világosan látja, ő lesz az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást, és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek.

„Túlélünk, ha beledöglünk is” – jelentette ki Karácsony Gergely a Népszavának adott interjúban, melyben a főpolgármester hosszan beszélt arról, hogy a jelenlegi energiaválságban miként lehet működőképesen tartani Budapestet, leállhat-e a tömegközlekedés, sötétbe borulhatnak-e az utcák.

A villamos akkor nem fog járni, az utcai lámpák akkor sötétülnek el, ha valaki lekapcsolja az áramot. Nem én leszek az. Lehet, hogy eljön az a pillanat, amikor nem tudjuk kifizetni a számlát, de nem mi állítjuk le a járműveket és kapcsoljuk le a lámpákat

– hangsúlyozta a lapnak a főváros vezetője.

Karácsony Gergely az interjúban cáfolta, hogy a kormány idővel átveheti a közösségi közlekedést, elmondása szerint már számos olyan beszélgetésen van túl kormánypárti politikusokkal, ahol ez szóba került, de mindig elhangzott, hogy „mindent átvesznek, de a közösségi közlekedést biztos nem”.

Mint ismert, nem csupán Budapest, de az egész ország komoly kihívások előtt áll, az egekbe szökő inflációra és az energiaválságra a kormánynak is megoldást kell találnia.

Arra a kérdésre, hogy megkönnyebbült-e amiatt, hogy az ellenzék a választás elvesztésével nem kapott ekkora púpot a nyakába, azt felelte, az ellenzéki kormány már megállapodott volna az Európai Unióval, jönnének az uniós fejlesztési támogatások, a forint árfolyama stabilizálódna, és nem lenne ekkora gazdasági válság.

„Az adófizetők pénzét nem Vodafone-vásárlásra, hanem rezsitámogatásra költenék” – jegyezte meg.

A főpolgármester az ellenzék helyzetéről azt mondta, hogy jelenleg kiútkeresésben vannak, de a saját szerepét világosan átlátja.

Én vagyok az, aki megnyeri a 2024-es főpolgármester-választást, és segíti a pártokat, hogy a kerületekben is sikeresek legyenek

– jelentette ki Karácsony Gergely, aki beszélt arról is, hogy a választások óta a kormányzati viszonyok továbbra is homályosak, nincs kijelölt Budapest-tárgyaló a kormányban.

„Én türelmes vagyok, de azért eltelt már néhány hónap a kormányalakítás óta. Közben csókoltatom Lázár múzsáját, akitől ihletet vár, hogy tárgyalóasztalhoz üljön velem. Ha végre megjön a múzsa, akkor az állami beruházási listán túl az építési szabályok módosításairól is lenne mit beszélnünk” – tette hozzá a főpolgármester.

(Borítókép: Karácsony Gergely 2021. október 3-án. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok