Index Vakbarát Hírportál

Katonai zarándoklat volt Gödöllőn, cél a közösségépítés

2022. szeptember 10., szombat 14:56

Nemzeti katonai zarándoklatot tartott a Magyar Honvédség Katolikus Tábori Püspöksége szombaton Gödöllőn, ami a katonák összekovácsolásának egy másfajta módja.

Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a helyszínen, a máriabesnyői városrészben álló Nagyboldogasszony-bazilika előtt az MTI-nek elmondta, hogy 26. alkalommal rendezték meg az eseményt, és az elsőt Zala megyében, Búcsúszentlászlón tartották.

Hozzátette, hogy a Covid-járvány miatt néhány zarándoklat elmaradt, ezért az a cél, hogy a zarándokhelyeket most sikerüljön bejárni.

Eddig Búcsúszentlászlón, Máriaremetén, illetve Makkosmárián voltunk, és most Máriabesnyőn

– fűzte hozzá a tábori püspök.

A dandártábornok beszélt arról, hogy ez másfajta módja a katonák összekovácsolásának, mint egy kiképzés vagy egy hadgyakorlat. Kitért arra, hogy minden zarándoklathoz tartozik egy 15-20 kilométeres gyalogmenet az adott helyszínen, ez szintén fontos része a közösségépítésnek.

Erősítenünk kell azt a szellemet, amely a honvédségben benne van. A honvédség egy nagy család, és a hitüket megvalló emberekben még inkább erősíteni kell ezt a nagy családi szellemiséget, mi vagyunk ebben a nagy családban a kovász

– fogalmazott a katonai ordinárius.

Rovatok