Index Vakbarát Hírportál

Minden vármegyére kiadták a figyelmeztetést

2022. szeptember 11., vasárnap 16:48

Az ország valamennyi megyéjére kiadták a figyelmeztetést zivatarveszély miatt, vasárnap továbbra is megmarad a szeles idő.

Vasárnap a nap további részében is kitart a szeles idő felhőátvonulásokkal. Záporok és zivatarok szórványosan, többségében északkeleten, valamint nyugaton alakulhatnak ki – írja az Időkép. Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, a derült és szélcsendes északi völgyekben viszont ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Az orvosmeteorológia szerint vasárnap hidegfronti tüneteket lehet tapasztalni, így görcsös eredetű fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek az erre fogékonyaknál.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint az ország összes megyéjére kiadták a figyelmeztetést zivatar miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent majd, de esetenként szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

A leírás szerint az éjszakai órákban fokozatosan stabilizálódik a légkör, az eddigi jelzések szerint hétfőn nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.

(Borítókép: Bankúti Sándor / Index)

Rovatok