Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt a rendőrség a kötcsei incidensről

2022. szeptember 11., vasárnap 16:17

A szegedi önkormányzati képviselő a kötcsei pikniken próbálta megakadályozni Pintér Sándor bejutását, akciója miatt a rendőrök megbilincselték, majd elszállították. Arról, hogy mi történt ezután, csak most nyilatkozott a politikus.

Hat órát töltött egy zárkában, majd kórházba szállították a gazdatüntetésről is ismert, majd Kötcsén szintén botrányt kavaró Szabó Bálintot – tudta meg a Blikk a szegedi önkormányzati képviselőtől.

Mint arról korábban az Indexen is beszámoltunk, szombaton tartották a 21. kötcsei pikniket, ahova fideszes politikusok mellett üzletemberek és művészek is meghívást kaptak. A rendezvény csúcspontja Orbán Viktor miniszterelnök beszéde volt, mellyel kezdetét is vette az őszi politikai szezon.

Az esemény legnagyobb botránya egyértelműen Szabó Bálint nevéhez fűződik, aki járművével elállta Pintér Sándor belügyminiszter útját. Miután a szegedi önkormányzati képviselő nem volt hajlandó elhajtani, a tárcavezető kiszállt az autóból, és a biztonságiak gyűrűjében jutott el a bejáratig.

Szabó Bálint kamerákon keresztül üzente meg Orbán Viktornak, hogy mondjon le, majd a rendőrök elvezették. Amikor a képviselő lecövekelt, megfogták a lábát, és vízszintesen vitték tovább, majd a földre fektették, falhoz állították, megbilincselték, és elvitték rendőrségi furgonban.

Először az orvosi ügyeletre mentünk, ahol látleletet készítettek, így akarták kivédeni magukat, hogy nem sérültem meg, amikor elvittek. Ezután a rendőrkapitányság zárkájában hat órán keresztül fogva tartottak. Ekkor történt egy atrocitás köztem és öt rendőr között, ami után vért köptem, ezért kihívták a mentőket, és kórházba szállítottak

– mondta a lapnak a politikus, hozzátéve, hogy „tiltott parkolás miatt még embert nem vittek el bilincsben”.

Rendőrség: Valótlanságot állít Szabó Bálint

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este, fél 8-kor egy közleményt adott ki, amelyben azt írja: Szabó Bálint, ahogy a korábbi rendőri eljárási kapcsán is tette, most is valótlanságot állít. Nem történt atrocitás közte és a siófoki rendőrök között.

A rendőrségi közlemény felidézi, hogy Szabó Bálint nyilatkozata szerint a kötcsei szabálysértés és az előállítás után a rendőrség zárkájában közte és öt rendőr között atrocitás történt, amelyet követően vért köpött, mentőt kellett hozná hívni és kórházba szállították. A valóság ezzel szemben a rendőrség szerint az, hogy a munkatársaik az eljárás alatt mindvégig a hatályos jogszabályok szerint, emberségesen, az érintett egészségügyi panaszára azonnal reagálva jártak el.

A rendőrök Szabó Bálintot 2022. szeptember 10-én délután, Kötcséről egy közlekedési szabálysértés továbbfolytatása miatt állították elő, amely alatt a Siófoki Rendőrkapitányságon a felügyeletét ellátó két rendőrnek jelezte, hogy korábbról fennálló krónikus betegségekkel küzd, augusztus 20. óta nem evett, valamint véres a köpete, ezért orvosi ellátást kért. Kollégáink ekkor mentőt hívtak számára, akik kórházba szállították, ahonnan szabadon távozhatott. Szabó a rendőri intézkedés alatt egyetlen alkalommal sem jelezte, hogy sérülése keletkezett, valamint az általa üzemeltetett közösségi oldalra feltöltött egészségügyi dokumentáció sem tartalmaz erre vonatkozó adatot

– tájékoztat a rendőrség, hozzátéve, hogy az üggyel kapcsolatban a szabálysértési eljárás lezárásáig bővebb részleteket nem árul el.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok