Index Vakbarát Hírportál

Kövér László: Az Európai Unió külső nyomásra, saját érdekei ellen cselekszik

2022. szeptember 11., vasárnap 18:09

A Pest megyei Piliscsabán vett részt egy szoboravatáson Kövér László házelnök, ahol több, Európát sújtó tényezőről és a magyarságról is beszélt.

A nemzeti összetartozás harangjának avatási ünnepségén vett részt vasárnap Kövér László a Pest megyei Piliscsabán. A házelnök az eseményen elmondott beszédében úgy fogalmazott: a magyarság egy évszázad alatt „megmászta a maga sziklafalát”, azaz sikerült elkerülnie a sorsot, amit ellenfelei szántak neki.

Az országgyűlés elnöke azt is kifejtette, hogy Magyarország az elmúlt száz évben teljesítményével és eredményével ismét bebizonyította, hogy „a történelemben és a politikában a szakadékok fölött tornyosuló sziklafalak soha nem megmászhatatlanok”.

Mint fogalmazott, az első világháború egyik veszteseként Magyarországot politikailag alávetettségre, gazdaságilag életképtelenségre, katonailag kiszolgáltatottságra, a magyar nemzetet megaláztatásra, szétszakítottságra, több mint hárommillió magyart pedig nemzeti önazonosságának elveszítésére ítéltek a győztesek. Hozzátette: „Mi, magyarok mindezt egyetlen szóba sűrítve úgy nevezzük: Trianon.”

A magyar állam visszanyerte cselekvőképességét és erejét arra, hogy szolgálja és óvja nemzetét, képességét, hogy tanulni tudjon a szomszédaitól és Európától, és visszanyerte önbizalmát és tekintélyét arra is, hogy sok tekintetben utat és példát mutasson szomszédainak és egész Európának

– idézi az MTI az országgyűlés elnökét.

Arról is beszélt, hogy „az ukrajnai háború kitörését politikailag megakadályozni nem tudó, a békét diplomáciailag helyreállítani képtelen és – külső nyomásra – a legalapvetőbb gazdasági érdekei ellen cselekvő Európai Unió már most vesztesnek minősül”. Kövér László szerint

ez függetlenül attól történik, hogy a háborús fronton a résztvevők közül végül ki kiáltja majd ki magát győztesnek.

Kövér László az ünnepségen arról is beszélt, hogy jelenleg Európán kívüli érdekcsoportok, valamint magánhatalmak külön-külön katonai kiszolgáltatottságra, politikai alávetettségre, gazdasági és energetikai életképtelenségre, pénzügyi eladósításra, kifosztásra és társadalmi szétzilálásra szánják az Európai Unió egészét, továbbá minden uniós tagállamot.

„Fel akarják számolni az európai nemzetek önazonosságát, keresztény hitét és megtartó közösségeit, hogy ellenállás nélkül manipulálhassák, kisajátíthassák, végső soron pedig felszámolhassák demokratikus államaikat, és gyarmatosíthassák Európát” – fejtette ki véleményét a házelnök.

(Borítókép: Kövér László, az országgyűlés elnöke beszédet mond a piliscsabai Nemzeti összetartozás műegyüttese utolsó darabjának, az erdélyi összetört harangokból újraöntött nemzeti összetartozás harangjának avatóünnepségén 2022. szeptember 11-én. Fotó:  Kovács Tamás / MTI)

Rovatok