Index Vakbarát Hírportál

A kormány arra kéri a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot

2022. szeptember 11., vasárnap 13:00

Arra kéri a kormány a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – közölte a Facebookon vasárnap közzétett videójában Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos.

A több mint 65 ezer, munkáját önkéntesen végző polgárőrre mindig számítani lehet, ha baj van: ha meg kell őrizni a települések közbiztonságát, ha meg kell védeni a magyar családokat vagy éppen az ország határait – méltatta a polgárőrök munkáját a miniszterelnöki biztos.

Mint emlékeztetett, februárban Magyarország kormánya azt kérte a polgárőröktől, hogy még nagyobb jelenléttel vegyenek részt a déli határ védelmében. Ehhez a munkához költségtérítést is biztosítottak a szolgálatot végző polgárőröknek.

Nyitrai Zsolt összegzése szerint több mint 11 ezer polgárőr vett részt a határ védelmében az elmúlt öt hónapban. A kormány most arra kéri a polgárőröket, hogy folytassák a határvédelmi szolgálatot az év végéig, ehhez pedig továbbra is biztosítják számukra a költségtérítést – fűzte hozzá.

Ez egy komoly és felelősségteljes feladat, köszönjük a polgárőröknek, hogy a határvédelemben is segítik a rendőrök munkáját, hamarosan a határvadászokkal kiegészülve tehetik majd ezt

– közölte Nyitrai Zsolt. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a polgárőrség egyedüli civil szervezetként vesz részt a határvédelemben.

Ennek során az elmúlt hónapokban 11 ezer polgárőr 110 ezer szolgálati órát teljesített, több mint 10 ezer elfogásban működtek közre, és 20 esetben embercsempészettel kapcsolatban adtak jelzést a hatóságoknak – számolt be az eddigi eredményekről.

Rovatok