Index Vakbarát Hírportál

Még mindig oltják a tüzet a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban

2022. szeptember 11., vasárnap 21:31

Nagy erőkkel folytatódik az oltás a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban, ahol vasárnap dél körül ütött ki tűz, a szakemberek a környező települések levegőjében nem találtak káros koncentrációban szennyező anyagot – közölte a katasztrófavédelem vasárnap este a honlapján.

A hulladék csaknem hatezer négyzetméteren ég a Csongrád-Csanád megyei Tömörkény határában, a Gátér felé vezető 4518-as út 5-ös kilométere közelében. A lángok két könnyűszerkezetes épületet is veszélyeztetnek. A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával tizenegy település hivatásos és önkéntes tűzoltói oltják.

Munkájukat három erőgép segíti, amelyek a hatékonyabb oltás érdekében széthúzzák a szemétkupacokat. A katasztrófavédelem mobil laborja a közelben lévő településeken, Tömörkényben, Felgyőn és Csanyteleken, továbbá a környező tanyavilágban is méréseket végzett, de nem mutattak ki káros koncentrációban szennyező anyagot a levegőben. A kiterjedt tűz és az izzó gócok időigényes feltárása miatt elhúzódó munkálatokra kell számítani – idézi az MTI a közleményt.

Rovatok