Index Vakbarát Hírportál

Maga alá gyűrt egy autót a vonat Pestszentlőrincen

2022. szeptember 12., hétfő 06:10

Pestszentlőrincen a Ráday Gedeon utcai felüljáró melletti töltésről a vasúti sínekre hajtott, majd egy tehervonattal ütközött egy személyautó vasárnap késő este.

Az autó vezetőjét a kiérkező rendőrök még az ütközés előtt kimentették a gépjárműből. A sofőr kisebb sérülést szenvedett – jelentette az MTI a helyszínről.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a tehervonat több száz méteren keresztül tolta, majd maga alá gyűrte a járművet.

A baleset miatt a ceglédi vasútvonalon jelentősen hosszabb eljutási időre kell számítani – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap este.

A helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig Pestszentlőrinc és Vecsés között nem közlekednek a vonatok.

A gyorsabb eljutás érdekében a vasúttársaság azt javasolja a ceglédi vonalra utazóknak, hogy a lezárás miatt a párhuzamosan közlekedő buszjáratokat vegyék igénybe. A vasúti jegyeket és bérleteket elfogadják a Volánbusz 582-es, 576-os és 577-es járatain, valamint a BKK 200E jelzésű buszain Kőbánya–Kispest és Vecsés-Nyugat megállóhely között, továbbá az M3-as metrópótlón KőbányaKispest és a Nyugati pályaudvar között.

Rovatok