Index Vakbarát Hírportál

Egy büfé előtt kínált kábítószert, az utcán egy kanállal adagolta ki az anyagokat

2022. szeptember 12., hétfő 11:28

A fővárosi rendőrök csütörtökön elfogtak egy férfit, aki lakásán állított elő kábítószert.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi egy XIII. kerületi büfé előtt kínált kábítószert: az utcán egy kanállal adagolta ki az anyagokat, és adta el a vásárlóknak.

A kerületi nyomozók hamar beazonosították a dílert, és rajtaütöttek a III. kerületi lakásán. A rendőrség munkatársai a lakásban és az ahhoz tartozó garázsban több mint fél kilogramm kábítószergyanús masszát, tömbösített és por alakú kábítószergyanús anyagokat, valamint 290 darab tablettát találtak.

A nyomozók lefoglaltak különböző külföldi bankjegyeket, riasztópisztolyokat és azok lőszereit, valamint a bűncselekmény elkövetésével összefüggő eszközöket. Továbbá különböző kémiai ábrákat, képleteket tartalmazó feljegyzéseket is találtak, amelyek a kábítószer-előállításhoz nyújtottak segítséget.

A férfi Ferencvárosban bérelt lakását is átkutatták, ahol a kábítószer előállításához szükséges laboratóriumi eszközöket, vegyszereket, valamint amfetamintartalmú port és tablettákat találtak. A XIII. kerületi rendőrök a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki, vallomást nem tett. A férfit őrizetbe vették, letartóztatását kezdeményezték, amit a bíróság elrendelt – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A férfi elfogását a rendőrök videóra vették:

Rovatok