Index Vakbarát Hírportál

Egy ablakból locsolták le a tüntető diákokat Miskolcon

2022. szeptember 12., hétfő 13:22

Sebe-Gazdig Judit, Miskolc harmadik számú választókerületének DK-s önkormányzati képviselőjelöltje osztott meg egy felvételt a közösségi oldalán, amin az látható, ahogy az egyik közeli lakás ablakából locsolja valaki a tüntető diákokat. Az ellenzéki párt jelezte: becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz az ügyben.

Ahogy azt korábban az Index is megírta, szombaton bejelentette a PDSZ és a PSZ, hogy hétfőtől sztrájkolni kezdenek az oktatási intézmények. Mint ismert, a Tanítanék Mozgalom szeptember 1-jétől kezdve gördülő polgári engedetlenségi akciót hirdetett, amelyhez önkéntes alapon számos intézmény pedagógusa csatlakozott. 

Egy miskolci iskola is csatlakozott a mozgalomhoz, ez azonban nem mindenki tetszését nyerte el. Sebe-Gazdig Judit, Miskolc harmadik számú választókerületének DK-s önkormányzati képviselőjelöltje osztott meg a közösségi oldalán egy felvételt, amelyen valaki egy közeli lakás ablakából locsolja vízzel a diákokat. 

A mai nap szégyene! Aki a gyerekeket a Széchenyi utca 36. számból vízzel locsolja, miközben a saját jövőjükért és tanáraikért harcolnak! Orbán miatt van ilyen mértékű gyűlölet az emberekben. Ameddig Orbán marad, addig a gyűlölet is marad. Mennie kell

– írja Sebe-Gazdig Judit Facebook-oldalán. 

Frissítés: Sebe-Gazdig Judit később közleményében arról tájékoztatott, hogy a Demokratikus Koalíció becsületsértés és garázdaság vádjával feljelentést tesz az ellen a személy ellen, aki vízzel lelocsolta a tüntetőket.

„A DK közössége és a miskolciak is kiállnak egymásért, elfogadhatatlan és megbotránkoztató ugyanis, ami történt. A miskolci diákok becsületét senki semmilyen formában nem sértheti meg, nem engedhetjük, hogy megfélemlítsék őket” – áll a közleményben.

Rovatok