Index Vakbarát Hírportál

Különös kegyetlenséggel ölte meg nagyapját a pénzéhes férfi

2022. szeptember 13., kedd 14:13

A Miskolci Törvényszék életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a két embert, aki az éjszaka közepén, álmában ölte meg a 83 éves sértettet.

A vádlottak rendszeresen fogyasztottak bódító anyagokat, emiatt állandóan pénszűkében voltak. Egy nap elhatározták, hogy megszerzik a férfi 83 éves nagyapjának szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét. Először megfélemlítéssel próbálták elérni, hogy a sértett idősek otthonába költözzön, de hiába ijesztettek rá, az idős férfi nem volt hajlandó elhagyni az otthonát.

A vádlottak ezért éjnek idején betörtek az épületbe, ahol lakott. A fiatalok értékek, illetve a nyeremény után kutattak a helyiségekben, de csak háromezer forint összegű készpénzt találtak. Az idős férfi mélyen aludt, így nem ébredt fel a zajra. A női vádlott azonban úgy gondolta, hogy csak úgy tesz, mintha nem lenne ébren, ezért attól tartva, hogy felismeri őket, rábeszélte párját, hogy egy közel három kilogramm súlyú betondarabbal vágja fejbe.

A sértett unokája végül az alvó férfi fejére dobta a követ. Ezt követően mindketten – a magukkal vitt konyhakéssel – több alkalommal testszerte megszúrták, megvágták az idős férfi arcát, nyakát és mellkasát. A sértett a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A vádlottak mindössze háromezer forint készpénzt, valamint egy karórát és egy aranygyűrűt vittek magukkal a remélt milliós nagyságrendű összeg helyett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bíróság döntése törvényes és megalapozott, a vádlottakkal szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés enyhítésére pedig nincs törvényes indok. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt, közölte az ügyészség.

Rovatok