Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözős videót tett közzé Orbán Viktor

2022. szeptember 13., kedd 13:28

Pénteken megalakult a Határvadász Ezred, az ünnepségen Orbán Viktor is beszédet mondott. Kedden a miniszterelnök Facebook-oldalára kikerült egy videó, amelyben a határvadászok mellett a bevándorlók is feltűnnek, egyikük kezében még egy kézifegyvernek látszó tárgy is elsül.

„Legyenek bármekkorák is az éppen előttünk magasodó akadályok, nem adhatjuk fel azt a nagy célunkat, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa” – írta a videó mellé Orbán Viktor, aki szerint 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában.

A kormányfő pénteken kiemelte, hogy a határvédelmi rendszer működik, és ellenáll az illegális migráció legmagasabbra csapó hullámainak. Orbán Viktor többször is hangsúlyozta már, hogy a migráció számít korunk legsúlyosabb problémájának.

„A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át, és önök azok, akiknek meg kell értetniük velük” – üzente Orbán Viktor a határvadászoknak.

Orbán Viktor a Határvadász Ezred megalakulása alkalmából tartott ünnepségen úgy fogalmazott: „Önökre hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a hazát.”

Az önök eskütétele fontos és kiemelkedő esemény Magyarország biztonsága számára, 2015 óta nyílt migrációs válság van Európában. A határokra és törvényekre fittyet hányva milliók érkeztek illegális úton Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Egy ország határ nélkül olyan, mint a tojás héj nélkül, ezért mi, magyarok a válság kirobbanását követően úgy döntöttünk, bárki bármit mond, nem engedünk a biztonságunkból

– fogalmazott ünnepi beszédében a miniszterelnök, aki aznap azt is hangsúlyozta: „A jó katona valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak.” Erről bővebben itt írtunk.

Rovatok