Index Vakbarát Hírportál

Tömeges rajtaütés Pest megyében, 16 helyszínen csaptak le egy drogbandára

2022. szeptember 13., kedd 14:29

Elfogták egy kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait Szigetszentmiklós környékén – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.

Szeptember 9-én hajnalban 16 helyszínen, összehangolt akcióban ütöttek rajta a bűnszervezeten a rendőrök. Az egyenruhások 12 embert – köztük hét fogyasztót – elfogtak és előállítottak, négyüket kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítják, egy nőt bűnpártolás miatt hallgattak ki.

A gyanú szerint a bűnszervezetet feje a 46 éves, szigetszentmiklósi Cs. Imre, aki tavaly nyár óta foglalkozott drogárusítással. Jelentős mennyiségű kábítószer – főként marihuána, speed és extasy – ment át a kezén, a szert hetente adta tovább helyi és dabasi vásárlóinak, akik szintén kereskedtek a droggal. A férfi 33 éves élettársát, L. Ramónát bűnpártolással gyanúsították meg, mert párja telefonhívására lehúzta a vécén az otthon tárolt kábítószert, az eszközöket pedig egy szerelőnyílásba rejtette – közölte a rendőrség.

A rendőri akció részeként lecsaptak Cs. Imre terjesztőire is, a 41 éves, dabasi M. Gáborra, a 43 éves, szigetszentmiklósi B. Emesére és a 23 éves, áporkai Cs. Márkra.

Több tucat rendőr a 16 helyszínen mintegy 2,5 millió forintot, egy 3,5 millió forintos autót, milliós értékű mobiltelefonokat, tableteket, 732 gramm marihuánát, 723 gramm fehér port, 80,7 gramm tablettát, 41,4 gramm krémes anyagot, mintegy hat gramm kokaint, digitális mérlegeket, őrlőket, zacskókat, szennyezett kanalakat, tálakat, tányérokat és plasztikkártyákat foglalt le – sorolták.

Mindegyik terjesztő drogtesztje pozitív volt.

A hálózat dabasi tagja megpróbált megszökni, kitört a rendőrautókkal és rendőrökkel lezárt útszakaszon, és majdnem elütött egy tisztet. Végül pár kilométerrel odébb elfogták – ismertették.

A rendőrség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt folytatja le a további eljárást a letartóztatott Cs. Imre, M. Gábor és B. Emese, valamint a bűnügyi felügyelet alatt álló Cs. Márk ellen. A fogyasztók és a bűnpártolás vétségével meggyanúsított L. Ramóna szabadlábon védekezhet.

Rovatok