Index Vakbarát Hírportál

Hajszál híján elütöttek egy iskolás csoportot egy gödöllői zebrán

2022. szeptember 14., szerda 11:56

Egy sofőr, látva, hogy a jobb szélső sávnál megállt a zebra előtt egy autó, hogy megvárja, míg egy diákokból álló csoport áthalad a gyalogátkelőn, rátaposott a gázra és áthajtott a fiatalok orra előtt Gödöllőn. Debrecenben pedig egy BMW sofőrje szintén türelmetlen manővert hajtott végre.

Egy szürke autó sofőrje megszegte a kötelező elsőbbségadás szabályát, és megállás nélkül áthajtott a gyalogátkelőn egy fiatal diákcsoport előtt Gödöllőn.

A Budapesti Autósok jelentése szerint az egyik szabálytalanságot Gödöllőnél egy szürke autó után közlekedő autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Debrecenben is hasonló szabálytalanságról készült felvétel, viszont ebben az esetben rögtön lebukott az illető a rendvédelmi szervek előtt, ugyanis pont egy civil rendőrautó vezetőjének szeme láttára suhant el az autós, aki szabálytalanul előzött ki egy feltorlódott kocsisort.

Mindkét esetről videófelvétel készült. A debreceni kihágás elkövetése után egyből hallatszik, hogy bekapcsolt a rendőr szirénája.

A közúti szabálytalanságok mindennaposak, ezért is figyelmeztetett a rendőrség, amely drónokkal figyeli a civil autókat. Különösen a gyalogátkelők közelében intenek óvatosságra. Egy esetben a motoros majdnem elütött egy gyalogost, aki a kutyájával ment át a zebrán, de a kutyának több esze volt, és kitért előle.

Rovatok