Index Vakbarát Hírportál

Többen is úgy gondolják, hogy ők tudják legyőzni a kormánypárti jelöltet Zuglóban

2022. szeptember 14., szerda 08:09

Szeptember 18-án a XIV. kerületben időközi önkormányzati választást tartanak, Szabó Rebeka megüresedett mandátumáért a Fidesz–KDNP jelöltje mellett hárman is indulnak.

„Együtt meg tudjuk nyerni a választást, önök csak elveszíteni tudják” – ezzel a címmel írt nyílt levelet a Civil Zugló Egyesület a Párbeszéd jelöltjének és az őt támogató pártoknak. Az egyesület úgy látja, hogy jelöltjük, Keczéry Attila meg tudja nyerni az időközi választást, és azt kérik, hogy lépjen vissza a Párbeszéd, a DK, az LMP, a Momentum és a Civil Bázis által támogatott induló, Kökény Dalma Ilona.

Kökény Dalma nem lép vissza, ő a legesélyesebb, hogy legyőzze a Fidesz jelöltjét Zuglóban

– ezt már a Párbeszéd közölte a hvg.hu megkeresésére.

Így a zuglói időközin jelen állás szerint négy induló lesz: Juhász-Pintér Pál (FideszKDNP, MVMP, Nemzeti Fórum), Keczéry Attila (Civil Zugló Egyesület), Kézdi Gabriella (Szolidaritás – Összefogás Zuglóért Egyesület), Kökény Dalma Ilona (Párbeszéd, DK, LMP, Momentum, Civil Bázis).

Az ellenzéki pártok az április 3-i országgyűlési választás óta több önkormányzati mandátumot is elveszítettek az időközi választásokon, legutóbb az I. kerületben szenvedtek vereséget.

Rovatok