Index Vakbarát Hírportál

Gundel Takács Gábor: A politika szétválaszt

2022. szeptember 15., csütörtök 19:07

Gundel Takács Gábor kvízmesterként és sportkommentátorként is visszatért a képernyőre.

Az őt és családját ért támadások miatt többé nem olvashatunk közéleti témájú írásokat a népszerű műsorvezetőtől – árulta el Gundel Takács Gábor a szemlelek.hu-nak adott interjújában.

Az ismert televíziós személyiség az interjúban egyebek mellett elmondta, hogy nemrég egy tájegységről posztolt, amelyhez azt írta oda valaki, hogy „rohadt libsi”. Emiatt kicsit elfogyott abban, hogy beszéljünk, beszélgessünk. Beszélgetni akkor lehet, ha a másik is akar, sőt ha sokan akarják. Amíg az emberek többsége nem mer vagy nem akar megszólalni, mélyebben gondolkodni, addig nagyon nehéz segíteni egy ügyet, egy társadalmat.

A Géniusz visszaadta az országba vetett hitét

Ezért most olyanokról akar beszélni, amiről tényleg tud. Az ATV-n futó Géniusz is ilyen. Ez a kvízműsor adta vissza a hitét az országban. Félt attól, hogy nem lesz sikeres a műsor, ehhez képest nagyon berobbant. 

Kitért arra, hogy olyan elsöprő többséggel szavazott egy irányba az ország, hogy úgy tűnik, minden rendben. Hozzátette, nem ellenzéki és nem kormánypárti. Önmagukban vizsgálja a dolgokat, függetlenül attól, hogy ki mondta.

Azt is elmondta: furcsának hathat, de egyre kevésbé liberális és demokrata. Nem a választási rendszerről beszél, nem a demokratikus berendezkedéssel van baja. Ahhoz, hogy működő demokráciánk legyen, mindenkinek tiszteletben kellene tartania mások jogait és a maga kötelességeit. 

Végül Gundel Takács Gábor kifejtette: lehetne politikus, ha szeretne, de nem lesz, mert nem alkalmas rá, a politikai gondolkozásra, politikai kommunikációra. Megítélése szerint a politikának más a logikája, a működése, kevés a jóakarat, a politika annyi mindennel át van szőve.

A politika szétválaszt. A válság, a közös problémák összehoznak

– fogalmazott Gundel Takács Gábor.

Rovatok