Index Vakbarát Hírportál

Újított az Instagram, örülhetnek a szülők

2022. szeptember 15., csütörtök 13:16

A Meta Magyarországon is bevezeti az Instagram szülői felügyeleti funkcióját. A szülők például ellenőrizhetik, valamint korlátozhatják is, hogy tizenéves gyermekük mennyi időt tölt a közösségi oldalon, ahogy a felnőttek azt is láthatják, hogy kiket követ a gyerek.

Mától Magyarországon is elérhetővé válnak az Instagram szülői felügyeleti eszközei. A Családi központ lehetővé teszi a szülők, valamint a gondviselők számára, hogy tizenéves gyermekeiknek meghívót küldjenek a fiókjuk felügyeletére, vagy elfogadják gyermekeik erre vonatkozó meghívását – jelentette be csütörtöki közleményében a Meta.

Miután megkapták a szükséges jogosultságokat a felügyeleti funkció használatára, a szülők ellenőrizhetik, hogy tizenéves gyermekük naponta mennyi időt tölt az Instagramon: beállíthatnak konkrét napközbeni vagy heti időpontokat, amikor korlátozni szeretnék tinédzserük Instagram-használatát, és meghatározott időpontokra szüneteket is beiktathatnak.

A Tarts szünetet! funkció pedig emlékezteti a gyerekeket, hogy iktassanak be egy kis szünetet, ha már egy bizonyos ideje görgetik az Instagramot. 

Az új eszközzel a szülők azt is láthatják, hogy tinédzserük kiket követ, és kik követik őket, illetve értesítést kaphatnak arról, ha gyermekük jelentett egy fiókot vagy posztot. Továbbá a Családi központban a szülők cikkeket, útmutatókat és szakértőktől származó tippeket találhatnak olyan témákban, amelyek segítik a tizenéves gyermekek pozitív online élményeit.

Egyébként az Instagram előírásai szerint a 13 éven aluliak nem hozhatnak létre fiókot. A 13 évnél fiatalabbakhoz tartozó fiókok rövid bemutatkozásában pedig egyértelműen fel kell tüntetni, hogy a fiókot valamelyik szülő vagy egy megbízott kezeli.

Rovatok