Index Vakbarát Hírportál

Budapestre érkezett a pakisztáni vezérkari főnök

2022. szeptember 15., csütörtök 10:23

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Qamar Javed Bajwa pakisztáni vezérkari főnökkel találkozott csütörtökön Budapesten. Tárgyaltak az ukrajnai háborúról, a szankciós politikáról és az árvíz sújtotta Pakisztán helyzetéről.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Qamar Javed Bajwa pakisztáni vezérkari főnököt fogadta csütörtökön Budapesten. A tárgyalás középpontjában az Ukrajnában dúló harcok álltak. Mint a miniszter írta, a háború valamennyi ország számára kihívást jelent, de különösen súlyosan érinti a világ amúgy is nehézségekkel küzdő, katasztrófákkal szembesülő térségeit.

Szijjártó Péter Qamar Javed Bajwával egyetértett abban, hogy támogatni kell minden lépést, amely közelebb visz a háború befejezéséhez, és el kell felejteni az olyan intézkedéseket, amelyek csak további eszkalációhoz vezetnek.

A szankciós politikáról egyre látványosabban bizonyosodik be, hogy nem működik, mivel az oroszok meggyengítésére tett kísérletek Európát kényszeríthetik térdre

– fejtette ki a külügyminiszter a Facebookon.

A csütörtöki megállapodás szerint Magyarország támogatást nyújt Pakisztánnak, hogy kezelni lehessen az elmúlt időszak rendkívül súlyos árvizeinek hatásait, ezért gyógyszereket és higiéniai eszközöket küldenek az országba, emellett megduplázzák a pakisztáni fiataloknak nyújtott ösztöndíjak számát Magyarországon.

Rovatok