Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc szólt: felkészültek

2022. szeptember 16., péntek 08:35

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke Facebook-oldalán közölte: felkészültek.

A volt miniszterelnök rövid bejegyzést tett közzé szeptember 16-án, péntek reggel. Ebben azt írta, korábban már szólt, hogy készülnek, most pedig szól: felkészültek.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt időszakban rendszeresen zárta úgy bejegyzéseit, hogy „készülnek”. Augusztus 4-én például azt írta: „Rendszerrel szemben rendszert kell építeni, Magyarországnak olyan kormány kell, amelyikben megbíznak az emberek, amelyikben megbízik a világ. Ilyen kormányunk lesz. Készülünk.” Egy nappal korábban a leendő feladatokra készült.

Július 28-án is készült, akkor arról írt: Orbán Viktor megbukik, ők készülnek. Ezt megelőzően, július 26-án arról írt: „Az idő visszabillenését a rendszerváltás hozza el. És mi leszünk a rendszerváltók. Magyarország, a hazánk, okos, nyugodt vidék lesz. […] Készülünk.”

Valamivel több mint egy hónapja megkérdeztünk egy politikai elemzőt, vajon mire készül a DK. Nagy Attila Tibor az Index kérdésére úgy fogalmazott: nem könnyű megmondani, mert ezt ők maguk sem tudják, vagy titkolják. Valószínűleg tudni vélik, hiszen ma jött a hír, hogy felkészültek; az azonban továbbra is rejtély, hogy mire.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2022. május 5-én. Fotó: Papajcsik Péter/Index)

Rovatok