Index Vakbarát Hírportál

Egy hétig ingyen használhatják a szegedi tömegközlekedést az érvényes forgalmival rendelkezők

2022. szeptember 16., péntek 18:14 | aznap frissítve

Akinek érvényes forgalmija van, egy hétig ingyenesen utazhat a szegedi tömegközlekedési eszközökön. Szeged ezzel az Európai Mobilitási Hét és az Autómentes Nap rendezvényeihez csatlakozott.

A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) közölte: a szeptember 16-i üzemkezdettől a szeptember 22-i üzemzárásig érvényes forgalmi engedély felmutatásával ingyen lehet utazni a szegedi közösségi közlekedési járműveken, tehát trolibuszon, villamoson, a tramtrain járatain és autóbuszon.

Szeged ezzel az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap rendezvényeihez csatlakozott. Mint írják, egy forgalmi engedély felmutatásával egyszerre két felnőtt és három gyermek – 18 éves korig – ingyenesen utazhat.

Hozzátették: szeptember 22-én a szegedi Dugonics téren kiállítják a T-873 pályaszámú, SOLARIS Trollino 12AC típusú, alacsonypadlós, klímás, 75 fő kapacitású trolibuszt, emellett a helyszínen az SZKT és a VTTE szakmai kiadványai is megtekinthetők és megvásárolhatók – adta hírül a szegedma.hu.

A pénteken kezdődött mobilitási héthez, illetve az autómentes naphoz kapcsolódó programokhoz a Technológiai és Ipari Minisztérium összesen 180 millió forint összegű támogatást biztosít a csatlakozó települések számára. Így országszerte több mint 180 településen kezdődnek programok, ezzel Magyarországon a negyedik legmagasabb a résztvevők száma Európában.

(Borítókép: Kelemen Zoltán Gergely / MTI)

Rovatok