Index Vakbarát Hírportál

Hétéves fegyházbüntetést kaphat a párját másfél évig bántalmazó férfi

2022. szeptember 19., hétfő 11:06

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emeltek egy 32 éves salgótarjáni férfi ellen, aki 2019 őszétől mintegy másfél éven át rendszeresen bántalmazta élettársát.

A pár 2019 februárjától élt élettársi kapcsolatban a nő salgótarjáni otthonában, viszonyuk azonban hamar megromlott, a férfi ittas állapotban rendszeresen bántalmazta. Az elkövető 2019 novemberében 

egy heves vita után úgy megverte a sértettet, hogy a nő léprepedést szenvedett, lépét műtéti úton el is kellett távolítani

– közölte a Nógrád Megyei Főügyészség.

A veszekedések és a bántalmazások egyre gyakoribbá váltak: a férfi 2020 januárja és 2021 áprilisa között többször seprűnyéllel és bottal ütötte, ököllel verte, alkalmanként meg is rugdosta a nőt. Utóbbi 2020 júniusában az édesanyjához menekült, de a férfi utánament, és arra kérte, menjenek el együtt bevásárolni. A nő beült a vádlott autójába, aki egy földútra vitte őt, ahol hajánál fogva kirángatta a kocsiból, és egy léccel többször is megütötte. Később hazaindultak, eközben a nő kikéredzkedett az autóból és megpróbált elfutni. A férfi utolérte, ököllel megütötte, megrúgta, majd magára hagyta őt, és autójával elhajtott.

A Nógrád Megyei Főügyészség a léprepedés miatt életveszélyt okozó testi sértés, kapcsolati erőszak és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. A szabadságvesztés és a közügyektől való eltiltás mellett 660 497 forintos bűnügyi költség kifizetését indítványozták az elkövetővel szemben.

Ha a vádlott beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség hét év fegyházbüntetés és hét év közügyektől eltiltás kiszabását jelölte meg mértékes indítványként. Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 80-20-55-20 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Rovatok