Index Vakbarát Hírportál

Mégsem bírságolják meg az unokája életét megmentő nagymamát

2022. szeptember 21., szerda 21:07

Unokája fuldoklott a kocsiban, ezért megállt az autópálya leállósávjában, amiért első fokon közigazgatási bírságot kapott, másodfokon azonban Budapest rendőrfőkapitánya megsemmisítette a bírság kiszabásáról rendelkező határozatot.

Mint arról korábban beszámoltunk, havi nyugdíjának több mint a felére büntették azt a nagymamát, aki a Balatonról hazajövet megállt az M7-es autópálya leállósávjában, mert unokája fuldokolni kezdett.

Az asszony levélben kérte a rendőrséget, hogy tekintsenek el a bírságtól, de azt a választ kapta, hogy a leállósávot csak az autó műszaki hibája miatt lehet igénybe venni, és csak addig, amíg a hibát ki nem javítják. Azt is írták, hogy a kormányrendelet nem teszi lehetővé a közigazgatási bírság összegének mérséklését, de kérhet részletfizetést.

Meggondolta magát a rendőrség

A nagymama fellebbezéséből kiderült, hogy azért húzódott félre, mert a hátsó ülésen utazó unokája fuldokolni kezdett. És bár a KRESZ előírásai csak kivételes esetben engedik meg a leállósáv igénybevételét, és a jogszabály még a rosszullétet sem sorolja ide, Budapest rendőrfőkapitánya az eset összes körülményét figyelembe véve megszüntette a közigazgatási hatósági eljárást, egyben elrendelte a fellebbezési illeték visszatérítését – írja a police.hu

Az erről szóló határozatot szeptember 20-án személyesen adták át a nagymamának.

Rovatok