Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos esküt tehet, de nem ma, sem pedig jövő hétfőn

2022. szeptember 21., szerda 19:43

Gelencsér Ferenc Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőről Facebook-oldalon közzétett bejegyzésében közölte, hogy az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét, és átveheti a mandátumát, azonban Hadházy Ákos nem teheti le az esküjét.

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője a közösségi médiában egy Facebook-posztban közölte, hogy az Országgyűlés Házbizottságának szerdai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője jövő héten leteheti az esküt.

Amikor a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett, hogy Hadházy Ákos, Zugló egyéniben megválasztott képviselője mikor teheti ezt meg, Kövér László csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn

– számolt be Gelencsér Ferenc, kiemelve, hogy Kövér László érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról, de a Momentum „kiáll Hadházy Ákos és az őt megválasztó zuglóiak mellett”.

Gelencsér Ferenc kijelentette, hogy ezzel „a Fidesz házelnöke durván korlátozza Hadházy Ákos jogait”. Mivel vélekedése szerint ez egyértelmű jogfosztás, követelik, hogy Hadházy Ákos letehesse parlamenti esküjét.

Rovatok