Index Vakbarát Hírportál

Üvegszilánkkal támadott az ápolónőkre egy zavart beteg Szentesen

2022. szeptember 22., csütörtök 16:26

Ijesztő jelenetek játszódtak le a szentesi Bugyi István kórházban: a Szentesi Mozaik olvasója arról számolt be, hogy szerda hajnalban egy külföldi állampolgárságú, zavartan viselkedő beteg váratlanul kitörte az ablaküveget, és két ápolónőt megvágott az üvegdarabokkal.

A portál arról írt, hogy az egyik ápolónő az alkarján, a másik a nyakán sebesült meg, ami akár végzetes is lehetett volna. Az incidenst a kórházi források is megerősítették.

Nyár elején az 54 éves G. Imre késsel szúrta meg a Honvédkórházban az ügyeletes kezelőorvost, aki a támadás következtében életveszélyesen megsérült, de sikerült stabilizálni az állapotát. A helyszínre kiérkező rendőrök azonnal elfogták a támadót, akit a rendőrség emberölés kísérletével gyanúsít.

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség pedig azzal a férfival szemben emelt vádat, aki Sárospatakon rátámadt egy orvosra, mert nem volt elégedett az ellátással.

A ügyészség beszámolója szerint a férfi 2022. június 4-én késő este vágott kézsérülésének ellátása céljából ténfergett be a sárospataki orvosi ügyeletre. Az őt ellátó orvos a sérülést fertőtlenítette és bekötözte, majd közölte a részeg sérülttel, hogy a késői időpontra tekintettel a sebét csak Miskolcon, a kórházban tudják összevarrni.

A vádlott ezen felidegesítette magát, veszekedni kezdett az orvossal, és követelte az ellátást. Amikor az orvos próbálta a rendelőből kitessékelni, a vádlott szembefordult vele, és hasba rúgta, de nem tudta padlóra küldeni.

Rovatok