Index Vakbarát Hírportál

Telefonját nyomkodhatta a Kosztolányi-gimnázium diákja, amikor kiesett az ablakon

2022. szeptember 23., péntek 08:14

Telefonnyomkodás közben történhetett a baleset, amikor egy 12 éves fiú szerdán kiesett a budapesti Kosztolányi-gimnázium ablakán.

A 12 éves fiú állapota annak ellenére, hogy súlyos sérüléseket szenvedett, stabil, nincs életveszélyes állapotban.

A gyerek nem szándékosan esett ki az ablakból, nem lökte le senki, és öngyilkos sem akart lenni. Egy nagyon szerencsétlen baleset történt. Mi, szülők is beszéltünk egymással, ezek alapján annyit tudok elmondani, hogy a baleset a tanulószoba idején történt. Csak pár diák lehetett a teremben

– mondták az egyik osztálytárs szülei a Blikknek, hozzátéve, hogy a fiút mind a társai, mind pedig a tanárai kedvelték, egyáltalán nem volt az osztály „fekete báránya”. A fiú szülei szerint nem ez volt az első eset, amikor a gyermek kiült az ablakba: korábban már többször felszólították a tanárok, hogy ne ott nyomkodja a telefonját. 

Hogy a baleset alkalmával épp a párkányon ült-e vagy az ablak melletti padon guggolt, azt majd a rendőrségi vizsgálat dönti el. A baleset egy másik kérdést is felvet: bent volt-e a felügyelőtanár, amikor történt? Az egyik megkérdezett szülő szerint nem. „A tanárnak állandóan bent kell lenni a teremben, de van, hogy ő is szünetet tart vagy valami miatt ki kell mennie. Az ablakok egyébként nincsenek berácsozva, de csak úgy lehet kiesni, ha valaki tényleg ott üldögél” – mesélték a szülők a  lapnak .

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen – közölte a BRFK.

Rovatok