Index Vakbarát Hírportál

Kegytárgyakat loptak el és sírhelyeket rongáltak a tiszabői temetőben

2022. szeptember 23., péntek 15:59

Több mint ötven nyughelyről loptak el kegytárgyakat a tiszabői temetőben, ahol több síremléket is megrongáltak. A rendőrség elfogta a feltételezett elkövetőt.

A 32 éves helyi férfit egyelőre öt rendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a kunhegyesi rendőrőrsön. A gyanúsított nem adott magyarázatot arra, hogy mi motiválta a rongálás elkövetésében – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A bűncselekményt egy tiszabői lakos szerdán jelentette be a rendőrségen, miután megdöbbenve tapasztalta, hogy hiányzik hozzátartozója síremlékéről egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya, továbbá valaki letört a sírról egy húsz centiméter magas, fehér angyalszobrot is.

A helyszínen több helybéli sértett is arról számolt be a rendőröknek, hogy valaki márványból, gipszből vagy porcelánból készült szobrot döntött le, illetve tulajdonított el a temetőben hozzátartozójuk sírjáról.

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a gyanúsított anyjának nyughelyénél találták meg. A sértettek bejelentései alapján a felderítés folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül – tájékoztatott a rendőrség.

Rovatok