Index Vakbarát Hírportál

Sportközpontot adtak át Beloianniszban

2022. szeptember 23., péntek 15:36

A Fejér megyei Beloianniszban sportközpont épült 212 millió forintos állami támogatásból.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára is megjelent a beloianniszi sportközpont átadóünnepségén. A politikus a helybéli gyermekekkel kipróbálta a létesítményt, majd a görög nemzetiségű település új épületének tervezését méltatta.

Az államtitkár elmondta: amellett, hogy igen sokrétű közösségi és sportolási lehetőséget nyújt a komplexum, a fenntartása nullaszaldós is lehet a jól tervezett energetikai kiegészítőknek köszönhetően, ami szerinte a „mostani szörnyű brüsszeli intézkedések miatt nem kis eredmény”.

Soltész Miklós közölte: a központot nemcsak a gyermekek használhatják sportolásra, hanem közösségi házként valamennyi Beloianniszban élő embert várják a létesítmény vezetői.

Tessely Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a beruházással a helyiek hetven éve óhajtott álma valósult meg, és kiderült az is, hogy az építkezéseknek még nincs vége, ugyanis sport- és kulturális központot álmodott meg a beloianniszi közösség, amelynek még csak a sportrészlege készült el.

A magyar állam 120 millió forinttal támogatta a beruházást, majd ezt a későbbiekben a megemelkedő árak miatt további 92 millióval egészítette ki.

A 270 négyzetméteres tornaterem nemcsak az iskolások, hanem különböző tömegsportok otthona is lesz.

Az ünnepségen Paisziosz Larendzakisz, a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus Magyarországi Orthodox Exarchátus segédpüspöke megáldotta az épületet és használóit.

Rovatok