Index Vakbarát Hírportál

Joe Bidennel találkozott Novák Katalin

2022. szeptember 24., szombat 09:31

Találkozott az Egyesült Államok elnökével Novák Katalin köztársasági elnök. A politikus nemrég az amerikai–mexikói határon álló falnál az amerikai migrációs helyzetről is tájékozódott.

Találkozott egymással az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Közgyűlésén Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke és Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke.

A magyar politikus Facebook-posztban tett közzé egy fotót, amin az amerikai elnökkel és feleségével, Jill Bidennel szerepel közösen. 

Az ENSZ Közgyűlés margóján találkoztam Joe Bidennel, az Amerikai Egyesült Államok elnökével és feleségével, Jill Bidennel is

– írta a bejegyzéshez Novák Katalin. 

Mint arról korábban írtunk, a köztársasági elnök egyesült államokbeli látogatásának harmadik napján, szeptember 23-án az amerikai–mexikói határon álló falnál az amerikai migrációs helyzetről is tájékozódott, amelyen magas rangú állami kitüntetést adott Éger Editnek, a 95 éves holokauszttúlélő pszichológusnak. 

Az államfő egyesült államokbeli hivatalos látogatásának első két napját pedig New Yorkban töltötte, ahol felszólalt az ENSZ Közgyűlésén, részt vett az ENSZ női állam- és kormányfőknek szervezett fórumán, tárgyalt António Guterres ENSZ-főtitkárral, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusszal, az Egészségügyi Világszervezet főigazgatójával, valamint megbeszélést folytatott  Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével és több más nemzetközi, amerikai zsidó szervezet vezetőjével.

Rovatok