Index Vakbarát Hírportál

Gulyás Gergely: Sosem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz

2022. szeptember 26., hétfő 16:31

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország érdeke az európai uniós tagság, amelynek sokkal több az előnye, mint a hátránya.

Gulyás Gergely szerint az elmúlt hetek azt igazolják, hogy nem túl nagyra, hanem túl kicsire sikerült a Puskás Ferenc Stadion, hiszen az olaszok elleni mérkőzésre az első tíz órában 200 ezer jegyigénylés érkezett. Szerinte most már „az örök károgóknak is érdemesebb azért drukkolni, hogy legyenek olyan nagy nemzeti sportteljesítmények, amelyekre minden magyar büszke lehet”. 

A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont avatásán a tárcavezető elmondta, hogy a XVII. kerületi önkormányzattal közösen döntöttek arról, hogy a rendezvényközpontot megépítik.

Rákosmente mostantól a kulturális rendezvényektől a szalagavatókon át a sportrendezvényekig egy rendkívül színvonalas közösségi központtal gazdagodott. A csarnok évtizedekig áll majd, a jelenlegi energiaválságon pedig nagyon remélem, hogy legfeljebb egy-két év alatt túljutunk

– nyilatkozta Gulyás Gergely a 888-nak.

„A kommunisták utolsó menedéke”

A miniszter megítélése szerint „a kormány józanul mérlegel, higgadtan dönt, és nem az ellenzék magatartásával foglalkozik, hanem azzal, hogy mi az ország érdeke”.

Az ország érdeke pedig az európai uniós tagság, mivel jelenleg sokkal több az előnye, mint a hátránya. Ezért mindazokat az előnyöket, amelyek ebből következnek, érdemes kihasználni

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus, aki úgy látja, hogy a választójogi rendszer Budapesten az ellenzéknek kedvez, „mert csekély többséggel is meg tudja szerezni az egyéni mandátumok többségét”. Sok kerületben szerepeltek jól a tavaszi országgyűlési választáson a kormánypárti jelöltek, de csak Rákosmentén sikerült szerezniük egyéni mandátumot.

„Sosem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz”

– vallotta be Gulyás Gergely, aki szerint Budapesten még több munkára van szükség ahhoz, hogy itt is a Fidesz legyen a legnépszerűbb párt.

(Borítókép:  Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont (RSR) megnyitóünnepségén Budapesten, a XVII. kerületi Pesti úton 2022. szeptember 24-én.  Fotó:  Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok