Index Vakbarát Hírportál

Több fővárosi villamos vonalát is ellenőrizte a rendőrség és a BKK

2022. szeptember 26., hétfő 08:15

Három budapesti villamos vonalát ellenőrizte a múlt héten stratégiai partnerségi együttműködés keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ, melynek tapasztalatairól közleményben számolt be a rendőrség.

Szeptember 21-én tartott ellenőrzést a 2-es, az 51-es és 51A jelzésű villamoson közös együttműködésének keretében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársaival.

A rendőrség tájékoztatása szerint az akció ideje alatt a megállóhelyeket, illetve azok környékét is ellenőrizték, két alkalommal köztisztasági szabálysértés elkövetéséért helyszíni bírságot szabtak ki, míg egy szabálytalanul közlekedő gyalogost feljelentettek.

A villamoson ugyanakkor nem tapasztaltak jogsértést. A közlemény végén a BRFK hangsúlyozza, hogy a stratégiai együttműködés keretében a felek kiemelten kezelik a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, a rendőrök emiatt rendszeresen ellenőrzik a járatokat, a megállóhelyeket és azok környékét.

Rovatok