Index Vakbarát Hírportál

Élőlánccal tiltakoztak az ország egyik legjobb gimnáziumában

2022. szeptember 26., hétfő 10:38

„Minél kevésbé merünk kiállni, annál kevesebb esély van a változásra” – jelentette ki Ujlaki Tibor, az élőláncos demonstráció szervezője. A budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanára hangsúlyozta, hogy az alacsony fizetés csak a problémahalmaz egy része, emellett nagyobb szakmai szabadságot és önálló oktatásügyi minisztériumot szeretnének.

Tanárok, diákok és szülők gyűltek össze hétfő reggel a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium környékén. A jelenlévők egy élőláncot alakítottak, hogy ezzel üzenjék meg a kormánynak: sürgős változásra van szükség az oktatásban.

„Szeretnénk, ha komolyan vennének bennünket” – mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) Facebook-oldalára feltöltött élő videóban Ujlaki Tibor, az esemény szervezője.

A gimnázium tanára hangsúlyozta: a pedagógusbérek rendezése mellett további intézkedésekre van szükség, szabad tankönyvválasztást, a Nemzeti Alaptanterv újragondolását, az iskolák állapotának rendbetételét, valódi párbeszédet és önálló oktatási minisztériumot követelnek.

„Minél kevésbé merünk kiállni, annál kevesebb esély van a változásra” – emelte ki Ujlaki Tibor, aki beszélt arról is, hogy a jövőben más eszközöket is bevetnek a változás reményében, az intézmény tanárai közül többen csatlakoznak majd az október 5-ére meghirdetett munkabeszüntetéshez.

Mint ismert, szeptember 1. óta folyamatosan tiltakoznak a tanárok, a szülők és a diákok az oktatás problémái ellen. Múlt héten többek között a Dél-Budai Tankerületi Központ elé is demonstrációt szerveztek, tudósításunkat ide kattintva érheti el.

Rovatok