Index Vakbarát Hírportál

Több mint ötszáz, vezetés közben mobilozó sofőrt szűrtek ki a rendőrök egy hét alatt

2022. szeptember 27., kedd 17:48

Több mint ötszáz, vezetés közben mobiltelefonozó sofőr ellen intézkedett egy hét alatt a rendőrség. A Focus on the road – Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzés ideje alatt további 2132 emberrel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt jártak el a rendőrök.

Egy hét alatt több mint ötszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által szeptember 16–22-ére meghirdetett, Focus on the road – Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök főként a mobiltelefont vezetés közben kézben tartva használókat igyekeztek kiszűrni.

Az akció ideje alatt a rendőrök 524 ellenőrzési ponton 544 csoporttal 15 737 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 521 esetben, 28 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt, további 2132 emberrel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök – írta az ORFK.

Rovatok