Index Vakbarát Hírportál

Több százezres rendkívüli rezsikompenzáló juttatást kapnak a Corvinus Egyetem dolgozói

2022. szeptember 28., szerda 12:51

A megnövekedett megélhetési költségekre tekintettel egyszeri, rendkívüli évközi juttatásban részesülnek a Budapesti Corvinus Egyetem munkatársai.

Rendkívüli bérkompenzációval, egységesen bruttó 400 ezer forint juttatással enyhíti a munkatársak megemelkedett anyagi terheit a Budapesti Corvinus Egyetem, melyek az élelmiszer- és rezsiköltségek emelkedése miatt keletkeztek – közölte honlapján az egyetem, miként döntött a fenntartó egyetértésével a Budapesti Corvinus Egyetem Elnöki Testülete.

Az intézkedés több mint 900 munkatársat érint, összköltsége több mint 410 millió forint. Az extra juttatás a tartós betegállományban lévőket és a csedre jogosultakat is megilleti. A részmunkaidősök a foglalkoztatásuk arányában, a próbaidősök pedig a próbaidő lejárta után részesülnek a kifizetésben.

Ugyanakkor a bruttó 1,5 millió forint feletti havi alapbérrel rendelkezők és a felmondási idejüket töltők nem részesülnek a támogatásból.

A Budapesti Corvinus Egyetem a kompenzáció összegét két részletben, októberben és decemberben utalja majd, a szeptemberi és a novemberi munkabérrel együtt.

Rovatok