Index Vakbarát Hírportál

Fűtési gondok miatt jöhet a délutáni oktatás Debrecenben

2022. szeptember 28., szerda 15:14

Helyi lapértesülések szerint az elszálló energiaárak miatt úgy szerveznék át két debreceni iskola működését, hogy az Irinyi János Technikum épületében délelőttönként az iskola saját diákjai tanulnának, délutánonként pedig a Bethlen Gábor Technikum tanulói.

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) az elszálló energiaárak miatt a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum és az Irinyi János Technikum sajátos összevonását tervezi – értesült a Debreciner.

A helyi lap úgy tudja, az átszervezés úgy valósulna meg, hogy az Irinyi János Technikum épületében délelőttönként az iskola saját diákjai tanulnának, délutánonként pedig a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum tanulói koptatnák az iskolapadot.

A DSZC egyelőre nem erősítette meg, ugyanakkor nem is cáfolta a két iskola fúziójának hírét. A DSZC részéről Zombor Judit kancellári koordinátor azt válaszolta, hogy jelenleg egyeztetés alatt van a szakképzési centrum energetikai válságterve.

Pallás György, a Bethlen Gábor Technikum volt igazgatója elmondta, hogy az iskolaépület viszonylag nagy belmagasságú, ezért valóban nem egyszerű termeinek kifűtése.

Mindeközben a debreceni laphoz befutott egy olyan olvasói levél is, amely szerint valójában nem az Irinyibe, hanem a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba kell járniuk a Bethlen szakközépiskola diákjainak.

Arról korábban írtunk, hogy a győrszentiváni Szent Benedek Általános Iskola vezetése alternatív módszert dolgozott ki a jelenlegi energiaválság leküzdésére: az első félév elején szombatonként is lesz tanítás a diákoknak, majd az előre ledolgozott napokkal hosszabbítják meg a téli szünetet, hogy az intézményben addig se kelljen fűteni.

Rovatok