Index Vakbarát Hírportál

Maradhat a napszemüveg, de nem árt figyelni a felhőkre

2022. szeptember 28., szerda 05:57

Az ország nagy részén többórás napsütésre van kilátás szerdán, eső csak délkeleten lehet, estétől azonban már egyre több helyen. A frontérzékenyeknél az ízületi panaszok mellett más problémák is előfordulhatnak.

Több órára kisüt a nap szerdán az ország jelentős részén, kisebb eső vagy zápor kezdetben elszórtan csak délkeleten és északkeleten, míg a délután második felétől helyenként a nyugati tájakon alakulhat ki – írja az Időkép.

A Dunántúlon estétől egyre többfelé valószínű csapadék, a délies szél sokfelé lesz majd élénk, erős. Délután általában 17 és 22 fok között alakul a hőmérséklet.

Vérnyomás-ingadozás és fejfájás

Az orvosmeteorológia szerint napközben nem lesz felettünk időjárási front, ám az érzékenyeknél ízületi panaszok, keringési problémák és vérnyomás-ingadozás is előfordulhat.

Emellett fejfájás, migrén is jelentkezhet, a szelesebb tájakon élőknél a fejfájásos panaszok tovább fokozódhatnak, de előfordulhat ingerlékenység és nyugtalanság is. Mint írják, a szeles időben csökken az ember hő- és komfortérzete, így a napos időszakok jó hatással lehetnek a hangulatra, illetve a közérzetre.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés, stb.), kattintson IDE.

(Borítókép:  Jászai Csaba/MTI)

Rovatok