Index Vakbarát Hírportál

Rendőrnő segített teríteni a drogot

2022. szeptember 28., szerda 12:19

Letartóztatott a bíróság egy drogdílert és egy rendőrnőt, mert a gyanú szerint összejátszottak annak érdekében, hogy a kábítószer-kereskedő zavartalanul értékesíthessen dizájnerdrogokat – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azzal gyanúsítja a 44 éves dílert, hogy augusztus óta dizájnerdrogokkal kereskedett egy Pest megyei város környékén. A férfi megkérte a járőrként dolgozó 20 éves ismerősét, hogy az általa elkövetett bűncselekmények miatt szükséges rendőri intézkedéseket mellőzze, továbbá a szolgálati helyén hivatali tudomására jutott bűnügyi adatokat és információkat ossza meg vele.

A rendőrnő a kérésnek eleget tett, és azért, hogy a férfi zavartalanul folytathassa a dizájnerdrogok értékesítését, tájékoztatta őt a tervezett rendőri intézkedésekről, a különféle, drogokkal kapcsolatos feljelentésekről, és közölte azt is, hogy ő mikor lesz szolgálatban, ami megkönnyítette a bűncselekmények végrehajtását.

Az elfogásban a TEK is közreműködött

A rendőrnő egy szeptember eleji szolgálata során dizájnerdrogot talált egy ellenőrzés alá vont személynél, azonban vele szemben nem kezdeményezett intézkedést, így az a büntetőjogi felelősségre vonást elkerülte. Az ügy a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult, a bűnügyi akcióban a rendőrség több szervezeti egysége, míg az elfogásban a Terrorelhárítási Központ is közreműködött.

Az ügyészség halmazatban álló hivatali, igazságszolgáltatás elleni és egészséget veszélyeztető bűncselekmények megalapozott gyanúját közölte az elkövetőkkel.

A főügyészség közlése szerint a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa az ügyészség indítványára hétfőn mindkét gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte. A döntés ellen a rendőrnő, aki tagadta a bűncselekmények elkövetését, és a védője fellebbezést jelentett be. A díler az ügyészségen érdemi védekezést terjesztett elő, míg a bíróságon nem tett vallomást.

Rovatok