Index Vakbarát Hírportál

Ötezer forintos kupont kaphatnak a nyugdíjasok a II. kerületben

2022. szeptember 28., szerda 12:42

5000 forintos, a Fény utcai piacon levásárolható kupont kaphatnak a II. kerületi nyugdíjasok az idősek világnapja alkalmából. A javaslatról csütörtökön dönt a képviselő-testület.

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere Facebook-oldalán számolt be róla, hogy a csütörtöki képviselő-testületi ülésen születik döntés róla, hogy elfogadják-e a kerület nyugdíjasainak szánt, ötezer forintos kupon ötletét, amelyet a Fény utcai piacon tudnának levásárolni az erre jogosultak. Amint írta, a javaslatról tájékoztatta a Fény utcai piac tulajdonosait és bérlőit.

A Fény kupon célja, hogy a kerületben élő, rászoruló nyugdíjasoknak segítséget nyújtson a bevásárlásban az egyre nagyobb nehézséget okozó élelmiszer-drágulás miatt.

A „Fény kupon” fedezetét egy, a kerületieknek szóló, 2019-ig több alkalommal megrendezett hajókirándulás költsége adja. Úgy ítélték meg, hogy az egyszeri kirándulás helyett jobban hasznosul ez a forrás, ha a leginkább rászoruló nyugdíjasok élelmiszer-vásárlását segítik vele, ezért a hajókirándulást lemondták.

Javaslatuk szerint a Fény kupont a

akik részére megállapított nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátás havi összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 550 százalékát. A kérelmezés menetéről és felhasználási lehetőségeiről a kerület tájékoztatást fog adni a Buda Polgárban és online, amennyiben elfogadják.

Rovatok