Index Vakbarát Hírportál

Újabb uszodák és medencék zárnak be Magyarországon

2022. szeptember 28., szerda 18:50

A rezsiválság miatt Makón a Hagymatikum kinti 33-as medencéjét és tanuszodáját is lezárják, ahogy Szentesen sem tudják már tovább működtetni a helyi tanmedencét.

Újabb uszoda- és medencebezárásokról értesült a Délmagyar. A Szentesi Sport- és Üdülőközpont vezetősége arról tájékoztatott, hogy a 25 méteres tanmedencét a továbbiakban már nem tudják üzemeltetni. Hozzátették, hogy a medence működtetéséhez több helyről is kértek elvi, valamint tényleges támogatást, ám sehonnan sem kaptak segítséget.

A makói képviselő-testület szerdán elfogadta a rezsiválság miatti intézkedéscsomagot, amelynek részeként a fűtési szezonban több más helyi intézmény mellett le lesz zárva a Hagymatikum kinti 33-as medencéje, akárcsak a makói tanuszoda. 

A győri Aqua Sportközpont és a Magyar Vilmos Uszoda már szeptember közepén becsukta kapuit a nagyközönség előtt, az intézmények tájékoztatása alapján határozatlan időre.

Arról szintén beszámolt az Index, hogy október 1-től határozatlan ideig zárva lesz a Tölgyes Strandfürdő Jászapátiban a növekvő energiaárak és rezsiköltségek miatt. Ugyanezen okokból kifolyólag augusztus végén a balatonboglári Urányi János Sport és Szabadidő Központ hozta meg a döntést, hogy határozatlan ideig zárva tartanak.

Rovatok