Index Vakbarát Hírportál

Gyilkosokat kaptak el a Lurdy Házban

2022. szeptember 28., szerda 20:39

Egy 2020. január 4-én felfedezett emberölés tetteseit fogták el a Pest megyei életvédelmi nyomozók szeptember 23-án kora délután a ferencvárosi Lurdy Házban.

A nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével öt embert – köztük egy fiatalkorú lányt – gyanúsítottak meg, azóta a nyomozást befejezték – közölte a police.hu. A Budapest Környéke szerint a Lurdyban bukkantak a körözött személyekre.

A Budapest Környéki Törvényszék egy férfit és egy nőt körözött gyilkosság vádjával, múlt pénteken előre megtervezett rajtaütésben elfogták őket. Dunavarsányban történt az emberölés, miután összeverték és kirabolták az idős férfi áldozatot, akit aztán magára hagytak. Holttestét csak négy nap múlva találta meg a lánya. A házaspár elfogásáról a rendőrség videót osztott meg.

A Pest Megyei Főügyészség 2021 januárjában emelt vádat a tettesek ellen. Két vádlott, a 44 éves N. Károlyné, valamint a 39 éves B. Krisztián ellen a Budapest Környéki Törvényszék 2022. augusztus 2-án bocsátott ki elfogatóparancsot. A Pest megyei célkörözési egység munkatársai kiderítették, mikor és hol várható felbukkanásuk. A ferencvárosi helyszínre a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársait is odahívták, majd mindkettejüket előállították.

Rovatok