Index Vakbarát Hírportál

Már péntektől lezárások lesznek a fővárosban a Nemzeti Vágta miatt

2022. szeptember 29., csütörtök 13:41

Már péntektől lezárásokra kell készülni a Nemzeti Vágta miatt, amit szombaton és vasárnap tartanak a Hősök terén – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A BKK csütörtökön azt közölte, hogy péntek 16 órától hétfő 4.30-ig lezárják az Andrássy utat a Bajza utca és a Dózsa György út között, a Hősök terét, az Állatkerti körút egy szakaszát a Gundel Károly út és a Hősök tere között, a Kós Károly sétányt, valamint az Olof Palme sétányt a Zichy Mihály út és a Hősök tere között.

Szombaton 8 és 20 óra között, valamint vasárnap 8 órától hétfő 4.30-ig lezárják a Dózsa György utat a Városligeti fasor és a Podmaniczky utca között.

A forgalmi változások érintik a közösségi közlekedést is: a 105-ös és a 178-as, a 20E, 30-as, a 30A és a 230-as buszok, a 75-ös trolibusz és a 979-es, valamint a 979A éjszakai buszok terelt útvonalon járnak, ezért nem érintenek bizonyos megállókat.

Az 1-es metró szombaton és vasárnap – amennyiben a rendezvény látogatóinak száma indokolja – a megszokottnál sűrűbben közlekedik, azonban biztonsági intézkedésként lezárhatják a Hősök tere állomást a forgalom elől – áll a BKK közleményében.

Rovatok