Index Vakbarát Hírportál

Megvan, ki rendezi a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren

2022. szeptember 30., péntek 21:54

Elvi hozzájárulását adta a Belváros önkormányzata a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, miután nem sikerült megállapodásra jutnia a Budapest Branddel – közölte az önkormányzat sajtóosztálya szeptember 30-án, pénteken.

Közleményükben azt írták, korrekt tárgyalásokat folytattak a fővárosi céggel, ugyanakkor a Budapest Brand – a saját szempontjából érthető okokból – csak két évre szóló együttműködés esetén tudta volna a vásár szervezését elvállalni.

A Belváros önkormányzata a Vörösmarty tér üzemeltetéséért, valamint az itt élőkért vállalt felelősségére tekintettel olyan együttműködést szeretett volna kialakítani, amely a kölcsönös elégedettségen, a remélt közös sikereken és mindenekelőtt a lakosság igényeinek való megfelelésen alapszik, nem pedig egy előre kialkudott időtartamon – írták, indokolva azt, hogy miért nem a fővárosi cég kapta meg a szervezéshez az elvi hozzájárulást.

Ezúttal a kétszeresen Európa legjobbjának választott Advent Bazilika esemény szervezői kaptak elvi hozzájárulást az idei Vörösmarty téri vásár szervezésére.

Mint írták, a Belváros önkormányzata bízik a Vörösmarty téri karácsonyi vásár a lakossági igényeket szolgáló, az ünnep fényét és hagyományos értékeit emelő, színvonalas, a Belvároshoz, a belvárosiakhoz méltó megvalósításában. A Vörösmarty tér hasznosításából származó bevételeket pedig az V. kerület – a korábbi fővárosi gyakorlattal ellentétben – teljes egészében a közterületek fenntartására kívánja fordítani – írja az MTI.

(Borítókép: A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a belvárosi Vörösmarty téren 2021. november 28-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)

Rovatok