Index Vakbarát Hírportál

Gyöngyösi Márton színvonaltalannak tartaná, ha törpe diktátornak nevezné Orbán Viktort

2022. október 1., szombat 19:57

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Gyöngyösi Márton mindig ott van, ahol az elcsatolt orosz területek népszavazása kezdődik. A Jobbik elnöke szerint a kormányfő kijelentésével újabb mélypontjához érkezett el a magyar közbeszéd.

„Én magam nagyon színvonaltalannak tartanám, ha a magyar miniszterelnököt törpe diktátornak nevezném, vagy pohos, hatalommániás törpének” – reflektált a Parlamentben elhangzottakra Gyöngyösi Márton az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A Jobbik 2014-es oroszpolitikáját áthatotta a kárpátaljai magyarok iránt érzett aggodalom. Az akkor visszavont nyelvtörvény elleni tiltakozásul a többi nemzeti kisebbség körében szövetségeseket kerestünk

– mondta az ellenzéki pártelnök, aki szerint az igazi kérdés az, hogy miért Orbán Viktor az utolsó csatlósa Vlagyimir Putyinnak, és miért nem ítéli el az orosz agressziót.

Az IMF marad az egyetlen lehetőség az államcsőd kivédésére?

Gyöngyösi szerint a pénzügyi csőd elkerülése érdekében a magyar kormány az IMF segítségét kérheti: „A Magyar Nemzeti Bank nem képes már megvédeni a forintot, rohamosan fogynak a valutatartalékok. Azt pedig már a nemzetközi tőzsdék pénzügyi spekulánsai is észrevették, hogy 420 forint fölött jár az euró. Kérdés, ha a bajban lévő magyar gazdaság nem képes lehívni az uniós forrásokat, akkor honnan kap majd segítséget?"

A Jobbik elnöke szerint az orosz pénzügyi függés komoly probléma Magyarországon, és az csak mítosz, hogy olcsón juthatunk hozzá az orosz gázhoz és kőolajhoz. Gyöngyösi szerint érdemes lenne utánajárni annak, hogy mekkora összeggel tartozik hazánk Oroszországnak, mert ez hatalmas zsarolóeszköz Putyin kezében.

„A Jobbik nem indul többet együtt a DK-val”

„Dobrev Klára virtigli baloldali alternatívát kínál Orbán Viktor kormányához képest, a Jobbik karakteresen jobbközép párt, nem is értem azt a felvetést, hogy csatlakozzunk a DK árnyékkormány-kezdeményezéséhez” – jelentette ki a pártelnök, aki szerint most nem az lenne a feladat az ellenzéki oldalon, hogy eldöntsék, a vakok között ki a király, hiszen

Dobrev Klára nemhogy választást, de még egy előválasztást sem tudott nyerni.

Gyöngyösi Márton elmondta: nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben nem indul együtt a Jobbik a DK-val semmilyen választáson, mert az április 3-ai eredményekből is látszik, hogy ez nem sikeres recept.

„A Jobbiknak is van felelőssége abban, hogy Jakab Péter balra eltolta a pártot, az előválasztáson nem szerepelt túlságosan fényesen, és a Facebookot összetévesztette a valódi népszerűséggel. Ezeket a konzekvenciákat mi levonjuk, de szerintem Gyurcsány Ferencnek is van elgondolkoznivalója, hogy az ő személye milyen korlátokat jelent az ellenzéki együttműködés tekintetében” – fogalmazott a pártelnök. 

(Borítókép: Gyöngyösi Márton. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok