Index Vakbarát Hírportál

Már novemberben megérkezik az emelt összegű nyugdíj

2022. október 1., szombat 09:02

Idén már másodszor fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést a kormány, a megemelt nyugdíjakhoz november 10-étől hozzájutnak az arra jogosultak, jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán. A miniszterelnök közölte azt is, hogy a kormánynak lehetősége lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni.

Sikerült az elmúlt évek gazdasági teljesítményeinek köszönhetően visszaadni azt a tizenharmadik havi nyugdíjat, amelyet még a baloldali kormányok vettek el az idősektől – fogalmazott az Idősek világnapja alkalmából feltöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő mindezt komoly eredménynek és becsületbeli ügynek tekinti, egyúttal hozzátette: az idei évhez hasonlóan jövőre is megfogja kapni minden nyugdíjas a 13. havi nyugdíjat.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az uniós szankciók miatt tovább nőtt az infláció egész Európában, így Magyarországon is. A kormány ezért az idei évben már másodszor inflációs nyugdíj-kiegészítést fizet, amelyet november 10. és 15. között kapnak majd kézhez a nyugdíjasok.

A miniszterelnök videójában arról is említést tett, hogy a gazdasági növekedés mértékét látva a kormánynak lehetősége lesz idén is nyugdíjprémiumot fizetni a nyugdíjasoknak, amit a tervek szerint a novemberi nyugdíjjal kapnak kézhez.

(Borítókép: Orbán Viktor. Fotó: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok