Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc letörpézte Orbán Viktort, kapott érte rendesen

2022. október 4., kedd 16:26

Történelmi törpének nevezete Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnököt Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció első embere. Kapott is rá választ, a fideszes Kocsis Máté hasonló módon szúrt oda Gyurcsánynak.

„Rongy ember. Piszkos. Történelmi Törpe” – ismét nem fogta magát vissza Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök, amikor bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán kedden. A Demokratikus Koalíció elnöke szerint a kormányfő „pár forintért eladná” a magyar nemzet lelkét. „Most azt mondja a Törpe, rosszallva Európa Oroszország elleni szankcióit, hogy olyat még nem látott a világ, hogy egy törpe szankciót hirdessen egy óriással szemben. Mondja ezt a Törpe, aki egy évtizede megy szembe saját, országánál egyébként ötvenszer nagyobb közösségével. Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is” – írta sajátos stílusban Gyurcsány arra reagálva, hogy a parlament őszi ülésszakának első napján Orbán Viktor többek között azt mondta napirend előtti felszólalásában, hogy „az energia területén mi, Európa törpék vagyunk”, Oroszország pedig óriás. (...) Most látok először olyat, hogy a törpe vet ki szankciót egy óriásra.” 

A kormányfőről azt is írta Vlagyimir Putyin orosz elnökre utalva: „mentegeti a gyilkost, és azért érvel, hogy ne büntessük őt és országát emberek ezreinek haláláért”.

Kocsis: Történelmi gazember!

Nem maradt szó nélkül a fenti eszmefuttatás, a Fidesz országgyűlési képviselője, Kocsis Máté keményen vágott vissza, történelmi gazembernek nevezve Gyurcsányt. Mint írta, „a gazember személyeskedik, hazudozik, fenyegetőzik. Megint. A gazember árnyékkormányt alakít, beszél, ír, szerepelget. Egyre többet. Felbátorodott, kelleti magát. (...) A gazember azt hiszi, elfelejtik a gaztetteit, ha azoknál is durvábbakat mond. Téved a gazember. A bűntudat és szégyenérzet nélkül élni képes gazember csak vállat rándít, ha arra gondol, hogy belehazudott tízmillió magyar szemébe, hogy a honfitársai vérével boríttatta be Budapest utcáit. Veretett, lövetett.”

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok