Index Vakbarát Hírportál

Elpusztult Nara, a Veresegyházi Medveotthon 3 éves oroszlánja

2022. október 4., kedd 16:04

A Veresegyházi Medveotthon munkatársainak el kell altatniuk az állatkert 3 éves nőstény oroszlánját, Narát.

Azt írták: Naráról már korábban is tudták, hogy a beltenyészet miatt bizonyos rendellenességek mutatkozhatnak nála, az oroszlán ugyanis egy testvérpár kölyke volt. Ez egy ideig szerencsére nem okozott komolyabb egészségügyi problémákat – egészen idén júniusig.

Akkor ugyanis egy olyan diagnózis kimutatta, hogy romlik Nara állapota, és az is kiderült, hogy műtétet kell végrehajtani az állaton. Ezután állandóan állatorvosi és gyógyszeres kezelést kapott a nőstény oroszlán, de olyan gyorsan romlott az állapota, hogy a műtéttel járó súlyos megterhelést már nem bírhatta volna ki.

Az állatkert gondozói ezért  – az állatorvosok tanácsára – úgy döntöttek, hogy elaltatják az állatot.

„Az ilyen esetekben mindent megteszünk azért, hogy kiderítsük, mi volt az oka a tragédiának, az ehhez szükséges vizsgálatok már folyamatban vannak”– tették hozzá a Veresegyházi Medveotthon dolgozói.

Közleményüket azzal zárták: „Narát természetesen mindenki nagyon szerette: nemcsak testvére, Nolen és az állatkerti munkatársak, hanem a nagyközönség körében is igen népszerű volt. Öt hetes korában került hozzánk, állatgondozóink cumisüvegből táplálták nap-mint nap. Utolsó pillanatig várta a gondozók kényeztetését, ezért nehéz és megrendítő tőle elbúcsúzni”.

Rovatok