Index Vakbarát Hírportál

Továbbra is csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

2022. október 5., szerda 15:06

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) mérései szerint továbbra is csökken a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, a városok többségét stagnáló tendencia jellemzi.

Országos átlagot tekintve tovább folytatódott a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyagkoncentráció-csökkenése – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján.

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés Egerben és Szolnokon, míg csökkenés Budapest déli szennyvíztisztító-mintájában, valamint Szegeden és Zalaegerszegen tapasztalható.

A mért koncentrációk két mintavételi helyen − Kecskeméten és Zalaegerszegen − a mérsékelt, míg húsz helyszínen az emelkedett kategóriába esnek.

Az NNK legutóbb múlt héten közölt adatokat, akkor az országos átlagot tekintve enyhe csökkenést tapasztaltak a mérések. A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, emelkedést sehol sem tapasztaltak.

A kormányzati tájékoztató portál adatai szerint az elmúlt héten összesen 13 765 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 73 beteg. Kórházban jelenleg 1752 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 32-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 774-en vannak.

Rovatok