Index Vakbarát Hírportál

Vége a titkolózásnak, hogy mennyibe került a gurulós turul

2022. október 5., szerda 09:55

Az augusztus 20-i parádéval kapcsolatos szerződéseket ki kell adni.

Jogerősen pert nyert a Demokratikus Koalíció: „most már tényleg nem titkolózhat tovább a szervező cég a gurulós turul és a többi augusztus 20-i giccsparádé ügyében.”

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, Sebián-Petrovszki László közérdekű adatigénylés keretében kérte ki a tavalyi augusztus 20-i állami ünnepséggel kapcsolatos szerződéseket. Az adatszolgáltatást az ünnepségeket szervező Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. megtagadta, ám a Fővárosi Törvényszék korábban első, most pedig a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletben is kötelezte a céget a kért információk kiadására – írja az MTI.

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írja,

véget vetnek a titkolózásnak a gurulós turul és a többi augusztus 20-i giccsparádé ügyében. 

„Amint a birtokunkba kerülnek a szerződések, nyilvánosságra hozzuk, mennyibe került a magyaroknak a Szent István napi bóvliözön. Mi ugyanis elfogadhatatlannak tartjuk, hogy közpénzből tartsák el a haverok cégeit, ahogy azt is, hogy utána még megtagadják a szerződések kiadását is! A DK ezért megy el az ilyen ügyekben a végsőkig, mert mindenkinek joga van megtudni az igazságot” – írják a közleményben.

Rovatok