Index Vakbarát Hírportál

Életveszélyes jelenet, egy kamionos ráhúzta a kormányt egy másik járműre

2022. október 6., csütörtök 13:49

Egy sofőr szándékosan egy személyautó felé kormányozta tehergépkocsiját, életveszélyes helyzetet teremtve. Az esetről felvétel is készült.

Életveszélyes szituációt teremtett egy kamionos, amikor egy korábbi közlekedési nézeteltérést követően ráhúzta a kormányt egy akkor már szemben közlekedő autóra tavaly januárban Budapest XVIII. kerületében – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

A két járművezető nem sokkal korábban egy előzési helyzet miatt került konfliktusba. A személyautó vezetője a mellékutcákon megpróbált a tehergépkocsi elé kerülni, hogy felvételt készítsen a rendszámáról. A Közdűlő úton már egymással szemben haladva találkoztak. A videón jól látszik, hogy a másik sofőr ekkor szándékosan a személyautó felé kormányozza a tehergépkocsit, életveszélyes helyzetet teremtve.

A manőver következtében nem történt ütközés, a kamionos elhajtott, a rendőrök még aznap elfogták a sofőrt. A rendőrség közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt, szakértőkkel együtt folytatott nyomozást. A kamionos vezetői engedélyét bevonták.

A kamionos mindent tagadott

A 44 éves gyanúsított eleinte tagadta a bűncselekmény elkövetését. Arra hivatkozott, hogy előzőleg a személyautó vezetője többször hirtelen fékezésre kényszerítette, de ezt a menetíró készülék adatai nem támasztották alá.

Azt is mondta, hogy a kormány félrerántására egy út menti akadály miatt volt szükség, de a videón ennek nem volt nyoma. Az elé tárt bizonyítékok hatására a férfi végül beismerő vallomást tett. A fővárosi rendőrök az ügy iratait a napokban küldték meg az ügyészségre.

Rovatok